składniki dla 2 osób:
szklanka kaszy jaglanej
0,5 l mleka
3 banany
syrop klonowy (można zastąpić miodem)
Gotujemy wodę w czajniku, a następnie płuczemy w niej kaszę, aby pozbyć się smaku goryczy. Gotujemy mleko, dodajemy do niego odsączoną z wody kaszę. Ustawiamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy 2 zgniecione banany i mieszamy. Nakładamy kaszę na talerze, dodajemy plasterki banana i polewamy syropem klonowym do smaku. Smacznego!
uwielbiam tę kaszę!
OdpowiedzUsuńz bananem jest przepyszna! :)
Łał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zdrowe śniadania :)
OdpowiedzUsuńbardzo pożywne śniadanko, pycha!
OdpowiedzUsuń